Općina Tisno uključila se u obnovu vukovarskog vodotornja

Donacijom od 5.000 kuna i Općina Tisno uključila se u projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“.

Vukovarski Vodotoranj simbol je hrvatskog zajedništva koji se uz bok s hrvatskim braniteljima nije dao srušiti tijekom tromjesečne velikosrpske opsade Vukovara. Pogađale su ga tisuće projektila, ali s njegovog vrha je i dalje prkosno vijorila hrvatska trobojnica.

Pokreće se projekt obnove pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u kojem će Vukovarski Vodotoranj dobiti novo ruho dijelom financiran od projekta „Vukovar izazov obnove“, te većim dijelom akcijom prikupljanja donacija građana i gospodarstvenika iz Hrvatske te hrvatskih iseljenika diljem svijeta. Potrebno je prikupiti oko 20 milijuna kuna za konzervaciju i prenamjenu Vodotornja. U sami arhitektonski izgled objekta neće se previše zadirati, ali će omogućiti da Vodotoranj bude dostupan svim posjetiteljima. Svi elementi ovoga projekta bili bi izgrađeni zelenom arhitekturom oko tornja kako se ne bi previše isticali i time umanjili važnost samog vodotornja, dok će već simbolične rupe od projektila na Vodotornju ostati netaknute, te će se nalaziti staklene stijenke koja će posjetitelje štititi od  vremenskih (ne)prilika. Na samom vrhu vodotornja nalazit će se vidikovac.  Za sve donatore grad Vukovar će trajno obilježiti imena na vidnom mjestu Vodotornja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.