Po metru četvornom isporučene vode dvije kune naknade od 1. travnja na računu

ilustracija

Odlukom Općinskog vijeća Općine Tisno, Klasa 325-08/14-11.V/02 od 13. listopada 2014.godine, uvedena je obveza plaćanja naknade za razvoj sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na vodoopskrbnom području naselja Tisno i Jezera i to za izgradnju sustava odvodnje otpadnih voda Pirovac-Tisno-Jezera. Naknada za sve obveznike na području naselja Tisno i Jezera iznosi 2,00 kn/m3 isporučene vode.
Naknada se uplaćuje putem ispostavljenog računa za vodnu uslugu i iskazuje kao zasebna stavka na računu te usluge a račun za isporučenu vodu ispostavlja Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik.
Nadzor nad obračunom i naplatom Naknade obavlja Upravni odjel za financije i javne prihode Općine Tisno, na temelju dostavljenih izvješća prema čl.4 ove Odluke .
Također, odlukom Općinskog vijeća Općine Tisno, Klasa 325-08/14, od 13. listopada 2014.godine, o izmjenama i dopunama Odluke o naknadi za razvoj sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na vodoopskrbnom području naselja Betina, uvedena je na vodoopskrbnom području naselja Betina obveza plaćanja naknade za razvoj sustava odvodnje i pročišćavanja voda radi izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda Murter – Betina.
Prema članku 2. iste Odluke utvrđena je cijena naknade u iznosu od 4,00 kn/mᶟ a obveznici plaćanja naknade su svi korisnici usluga javne vodoopskrbe na području naselja Betina.
Naknada se uplaćuje putem ispostavljenog računa za vodnu uslugu i iskazuje kao zasebna stavka na računu te usluge a račun za isporučenu vodu ispostavlja Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik.
Tako prikupljena sredstva nisu prihod Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik niti su dio cijene usluge vodoopskrbe koju vrši ovo Društvo, već predstavljaju prihod trgovačkog društva Murtela d.o.o. iz Murtera.
Sredstva prikupljena naplatom gore navedene naknade, Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik doznačuje na račun trgovačkog društva Murtela d.o.o. kojemu je spomenutom Odlukom povjerena javna ovlast namjenskog trošenja sredstava naknade za razvoj.
Ovom obavijesti želimo istaknuti da je ovo Društvo dužno postupiti prema odlukama Općinskog vijeća Općine Tisno i ima zakonsku obavezu u njihovo ime vršiti obračun i naplatu gore spomenute naknade.
Novi cjenik za potrošače s vodoopskrbnog područja naselja Tisno, Jezera i Betina biti će u primjeni od 1. ožujka 2015. odnosno na računima za isporučenu vodu s datumom 1.4.2015. za mjesec ožujak, a sve odluke i cjenici mogu se vidjeti na web stranicama Vodova i odvodnje d.o.o. Šibenik www.vodovodsib.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.