PO PRVI PUT: Muzej betinske drvene brodogradnje sudjeluje na Noći muzeja

Muzej betinske drvene brodogradnje sudjelovat će na ovogodišnjoj, jedanaestoj po redu, Noći muzeja. Manifestacija se održava od 2005. godine i od prvotnih šest muzeja u jednom gradu došli su do brojke od 220 muzeja, koliko ih je sudjelovalo lani.

Jedanaestu  Noć muzeja 2016.  obilježit će tema pod nazivom utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, gradom Zagrebom, gradom Osijekom  i Muzejom Slavonije Osijek kao glavnim partnerima, naglašavajući veze jednoga velikoga čovjeka, i njegova voljenoga grada.

Betinski muzej je mlad muzej i ovo je njihova prva godina koju su zamislili  kao ugodno druženje uz igre, poeziju, klapsku glazbu i degustaciju betinskih tradicijskih jela.

Detaljan program možete pogledati na LINK-u.

Programi Noći muzeja 2016., koja će se održati 29. siječnja,  tradicionalno su besplatni za sve posjetitelje, a program iz godine u godinu vjerno podržavaju brojni partneri, sponzori i pokrovitelji. Sve obavijesti o programima moguće je vidjeti na službenim stranicama Noći muzeja 2016., www.nocmuzeja.hr , kao i na društvenim mrežama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.