Stigla i čestitka ministrice: ‘Muzej drvene brodogradnje prepoznat je kao jedan od vodećih na europskoj razini’

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek čestitala je Muzeju betinske drvene brodogradnje na osvojenoj Nagradi europske baštine odnosno nagradi Europa Nostra u 2019. godini.

– U ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime želim vam uputiti iskrene čestitke na osvojenoj nagradi u kategoriji Edukacija, usavršavanje i podizanje svijesti. Zahvaljujući vašem kreativnom doprinosu, Muzej betinske drvene brodogradnje prepoznat je na europskoj razini kao jedan od vodećih muzeja u području obrazovanja i podizanja svijesti javnosti o važnosti očuvanja i održavanja veze s lokalnom zajednicom – piše u pismu ministrice Obuljen Koržinek kojeg je uputila ravnateljici Muzeja Kati Šikić Čubrić kao i svim djelatnicima.

Istaknula je i kako je ova nagrada, nakon EMYA nagrade u kategoriji Siletto prize za 2018. godinu , još jedno priznanje nositeljima projekta izgradnje i osnutka, ali i potvrda svim djelatnicima za dobar cjelogodišnji rad u Muzeju.

Podsjetimo, Muzej betinske drvene brodogradnje dobitnik je nagrade Europa Nostra 2019. u kategoriji Edukacija, usavršavanje i podizanje svijesti, objavljeno je danas u Haagu. Riječ je o najprestižnijoj europskoj nagradi na području kulturne baštine, financiranoj iz programa Kreativna Europa. Projekt cjelokupnog likovnog postava Muzeja betinske drvene brodogradnje izradila je šibenska kreativna agencija Kocka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.