Tišnjani mogu dobiti 50 sadnica maslina po kućanstvu

S ciljem podizanja novih nasada maslina Općina Tisno pokreće poticajni uzgoj maslina na cijelom svom području i to kroz podjelu sadnica. Zaključno do 1. veljače zainteresirani s prebivalištem na području Općine Tisno mogu u prostorijama Općine popuniti zahtjev za besplatnu dodjelu sadnica masline. Po kućanstvu maksimalno će se dodjeljivati do 50 sadnica domaće sorte Oblice, a sve kroz značajni poticaj razvoja maslinarstva na području Općine Tisno. U slučaju većih potreba, broj sadnica koje će se besplatno dodjeljivati, s već osiguranih 5.000 komada može se i povećati.

– U općinskom proračunu osigurali smo 200 tisuća kuna za sadnice domaće sorte Oblice, a interes je već sada veliki i bude li potrebe spremni smo osigurati dodatna sredstva i još sadnica. Cilj nam je povećati površine pod našom domaćom sortom masline i urediti zapuštena poljoprivredna zemljišta. Također želimo da naši mještani maslinarstvo imaju kao dodatnu gospodarsku djelatnost koja ima potencijala, kazao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

Svi zainteresirani trebaju osobno doći u prostorije Općine Tisno i sa sobom donijeti važeću osobnu iskaznicu kako bi potpisali zahtjev za dodjelu sadnica. Uz osobno podnošenje zahtjeva zainteresirani moraju imati prebivalište na području Općine Tisno i dokaz o prostoru sadnje koji mora biti na području Općine Tisno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.