Tišnjanska knjižnica organizira prikupljanje slikovnica

NKC Tisno
‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj’ je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje ‘Čitaj mi!’ i traje od 06. do 20. veljače.
 Narodna knjižnica i čitaonica Tisno obilježava ovaj dan organizirajući akciju čitanja i prikupljanja slikovnica pod geslom ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj’ na Dječjem odjelu Knjižnice. Prikupljene knjige i slikovnice  proslijedit ćemo potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji, poručuju iz knjižnice.
Od 14. do 20.  veljače knjižničarke i volonteri čitat će djeci u Knjižnici, u vrtićima, Muzeju betinske drvene brodogradnje, u Baganelovici u Jezerima, u školi…
Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.
Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.
 Kako pojedinci mogu sudjelovati u obilježavanju Međunarodnoga dana darivanja knjiga
1. Budući da je cilj akcije širiti zanimanje za čitanje i potaknuti odrasle i djecu da više čitaju prijavite se kao volonter i čitajte s nama!
2. Darujte knjigu ili slikovnicu malenom prijatelju ili rođaku.
3. Ostavite knjigu ili slikovnicu u nekom javnom prostoru u kojemu se okupljaju djeca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.