Tišnjanski HDZ o Domu za starije: Dobra ideja, ali loša i skupa realizacija

U Tisnom se danas u 11 sati svečano otvara Dom za starije osobe koji će otvoriti ministrica Milanka Opačić. Općinski odbor HDZ-a tim je povodom poslao priopćenje u kojem poručuju:

”Iako je socijalna osjetljivost i briga o starijoj populaciji nešto što bi svakako trebao biti prioritet i državne i lokalne samouprave i svakog pojedinca, u ovom slučaju otvaranja Doma za starije osobe u Tisnom, unatoč dobroj ideji imamo nažalost jako lošu realizaciju te ideje jer troškovi uređenja su uistinu bili preveliki zahvaljujući preinakama i naknadnim radovima koji su početni trošak poprilično uvećali, a u konačnici smo dobili ustanovu koja na maksimalan broj od 16 korisnika zapošljava čak 13 djelatnika i ravnateljicu, sudeći prema provedenom natječaju. Trošak održavanja i rada doma iznosit će zasigurno oko milijun kuna godišnje pa mi postavljamo pitanje hoćemo li ponovno prodavati općinsku zemlju da bi starački dom i slični projekti funkcionirali? Naglašavamo, ideja staračkog doma za nas je vrlo pohvalna, ali smatramo da je ideju trebalo bolje razraditi, izraditi analizu troška te sukladno tome pronaći način da se o staračkom domu razgovara s osnove većeg broja ležajeva i manjeg troška za našu općinu koju će silna stranačka uhljebljivanja i šminkanja osobnog imidža dovesti do bankrota”.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.