TURISTIČKA ZVIJEZDA: Jezera – Ribarsko mjesto koje je prigrlilo furešte

Jezera su unatoč globalnoj turističkoj maniji, ostala pravo malo dalmatinsko ribarsko mjesto. Njihova sigurna vala, opasana šetnicom čitavom dužinom, slikovita je upravo zbog velikog broja malih drvenih i plastičnih brodova opremljenih mrežama i ribarskim alatima. Jezera su, naporima lokalnog stanovništva i čelnika Turističke zajednice, ‘upicanjena’ do detalja. Zelene površine brižljivo su uređene, osvježene novim sadnicama, sve je u bojama i održavano. Zapravo, sve to je idealno za onoga tko želi mirno provesti svoje ljetne praznike. Jezerska  gastronomska ponuda je zadovoljavajuća za mjesto takve veličine, isto kao i ponuda barova i kafića.

DOBRE PLAŽE

Jezerani imaju dobre plaže. Prije svega valja istaknuti Lovišća koja se nalazi u istoimenom parku, opremljena je dobro i pogodna je za djecu, a tu su još Lučica i Zaratić, prva pogodna za djecu, a druga prilično divlja.

Regata na latinsko idro Lantina održava se predzadnje nedjelje u srpnju, a mjesto je daleko najpoznatije po tradicionalnom događanju Big game fishing, ili ribolovu na velike ribe koji se održava svake godine u zadnjem tjednu rujna. Treba još istaknuti priredbu ‘Kako su živjeli i feštali naši stari’ koja se održava početkom kolovoza i prikazuje stare zanate, običaje i gastronomiju Jezera.

OCJENE

Uređenost mjesta ********* (9)

Čistoća mjesta ********* (9)

Ugostiteljski sadržaji ***** (5)

Turistički iskorak ******* (7)

UKUPNO: 30

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.