U Betini otvoren klub za osobe s intelektualnim teškoćama

U povodu Dana općine Tisno, Centar za socijalnu inkluziju Šibenik službeno je otvorio klub osoba s intelektualnim teškoćama koje žive na otoku Murteru. Klub je otvoren u prostorijama Mjesnog odbora Betina i bit će aktivan sljedeće tri godine.

Otvorenju kluba bili su nazočni zamjenik načelnika Općine Tisno Miljenko Meštrov te korisnici kluba i djelatnici Inkluzije Šibenik.
Klub korisnika osniva se u sklopu trogodišnjeg programa „Razvoj mreže socijalnih usluga i podrška socijalnom uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama na području Šibensko-kninske županije“ financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.
Cilj kluba je aktiviranje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive na području otoka Murtera kako bi se mogle osnažiti za uključivanje u sve redovne aktivnosti lokalne zajednice.
Kroz partnerstvo s Općinom Tisno osigurano je korištenje općinskog prostora u kojemu će se održavati redovita druženja, komunikacijske radionice i ostale aktivnosti usmjerene osnaživanju korisnika.
Zamjenik načelnika općine Tisno Miljenko Meštrov pozdravio je osnivanje kluba riječima da je svaka slična inicijativa izuzetno pozitivna, jer se na taj način cijela zajednica međusobno podržava.
– Za svakog čovika se triba boriti – lijepo je rekao Meštrov i dodao kako općina Tisno stoji na raspolaganju za sve ideje o proširenju suradnje.
Korisnici i djelatnici inkluzije Šibenik slažu se da je osnivanje kluba upravo ono što im je na Murteru trebalo. Očekuju da će se u idućim sastancima njihova druženja proširiti i dovesti do uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnu zajednicu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.