U Betini su pripremili odličan program za Noć muzeja

Muzej betinske drvene brodogradnje i ove će se godine uključiti u manifestaciju Noć muzeja koja će se održati 1. veljače.

Muzej: inovacija i digitalna budućnost tema je ovogodišnje manifesracije, a komuniciranje muzejskih sadržaja nikad nije bilo interaktivnije i kreativnije nego danas. Putem digitalnih platformi, aplikacija, uvećane stvarnosti i drugih alata muzejski postavi postaju lako dostupni korisniku, lakše se interpretiraju, povećavaju interaktivnost i izazivaju jače emocije.

– Kako bismo išli u korak s vremenom, aktualni projekt Muzeja izvan zidova obogatili smo multimedijalnim aplikacijama. U Noći muzeja iskoristit ćemo priliku da našim posjetiteljima i pratiteljima predstavimo nove sadržaje. Naš vanjski stalni postav je živ, naši eksponati su ploveći. Da bi posjetitelji dobili stvaran osjećaj jedrenja ili veslanja u drvenom brodu odlučili smo ih virtualno provozati, pritom im omogućiti da se bolje upoznaju sa svakim pojedinim brodom – poručuju iz betinskog muzeja.

muzej betina

Vanjski muzej omogućit će živu i dinamičnu komunikaciju s posjetiteljima, bit će nadopuna postavu unutar zidova te ujedno i potaknuti na opsežnije istraživanje. Isto tako, prezentacija postava na ovaj način priznanje je mještanima, vlasnicima drvenih brodova, koji su dugi niz godina čuvari tradicije i bez čijeg truda Muzej izvan zidova ne bi postojao.

– Tradiciju koja se uspješno očuvala u Betini i koju možemo vidjeti u betinskoj lučici sada ćemo predstaviti i u suvremenom duhu – objašnjavau u Muzeju.

Sve informacije o Noći muzeja u Betini možete pronaći ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.