Ribarske priče

U betinskom muzeju otvorenje izložbe Zdenke Bilušić

Izložba Ribarske priče Zdenke Bilušić bit će otvorena u Muzeju betinske drvene brodogradnje u utorak u 21 sat-

Zdenka Bilušić živi i radi u Šibeniku. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu 1983. godine. U Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ vodi odjel za vizualnu umjetnost i uređuje izložbene programe. Godinama redovito surađuje s Međunarodnim dječjim festivalom Šibenik, na kojemu je od 1995. vodila likovne radionice za djecu, a od 1999. do 2018. bila je urednica Festivalskog radioničkog programa. Čitav svoj radni vijek radi s djecom i za djecu. Autorica je triju slikovnica te brojnih edukativnih priručnika za djecu. Pokrenula je i vodi lutkarsku družinu Putujuće lutkarsko kazalište FAUST. Izlagala je samostalno i na brojnim skupnim izložbama.

Image may contain: outdoor and water

Izložba Ribarske priče ili Iz otpisa kao podlogu za motive drvenih brodova koristi listove starih, otpisanih knjiga. Prolaznost je naglašena upravo trošnošću stranica te kombinacijom likovnih tehnika koje autorica koristi – tuša, akrila i tempere.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.