UDRUGA PONTE: Formiran BookCrossing kutak u tišnjanskoj knjižnici

Udruga “Ponte”, koja se zalaže za humanitarni i socijalni turizam,  unutar novootvorene knjižnice i čitaonice “Tisno” uvidjela je priliku za razvoj još jedne mogućnosti koja je značajna za naše turiste.

Radi se o svjetskom pokretu za slobodu knjige BookCrossing”, temeljenom na principu darivanja i slobodne razmjene knjiga. Službeno je pokrenut 21.04.2001 godine u Americi. Trenutno je aktivno 1.371.554 book crossera i preko 10.684.331 knjiga koje su odaslane u 132 države svijeta.
To je svojevrsna svjetska knjižnica bez upisa i članarine jer BookCrossing svijeta svojim aktivnim sudjelovanjem potiče nesebičnost, ekološku osviještenost i mogućnost čitanja i na odmoru.

ponte2-Već smo  prikupili prve knjige za “Ponte-Point”, registrirale ih u “Book crossingu”, a raditi ćemo i na daljem prikupljanju knjiga za tu svrhu.
Knjige smo predali već u Tisnom, danas ujutro postavljamo u Vodicama, a popodne u knjižnici u Murteru- poručuju iz Udruge Ponte

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.