Uz rusku investiciju, Općina Tisno u Jazini će graditi plažu za 1.500 korisnika

Mještani Tisnog od 15. prosinca moći će na javnoj raspravi reći što misle o idejnom preojektu nove plaže u uvali Jazina. Riječ je o projektu arhitekta Dinka Peračića koji bi se realizirao paralelno s izgradnjom Utkino spa resorta, koji će u toj uvali graditi ruski ulagač Aleksej Frolov.

– Idejnim projektom razrađena je ideja o izgradnji moderne i nove plaže na Jazini sa svim potrebnim sadržajima koje ovakve plaže imaju u svojoj ponudi. Plažu smo projektirali kao najveću plažu na području općine Tisno čija infrastruktura će odjednom moći primiti 1.500 ljudi jer smo gostima i domaćima htjeli ponuditi alternativu i vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju glavnog projekta za izgradnju plaže, kaže Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

plaža jazine tisno

Plaža će biti opremljena svim pratećim sadržajima, od parkirališnih prostora, ugostiteljskih objekata do dječjih igrališta.

– Nakon javne rasprave krenut ćemo u izradu glavnog projekta kroz koji će se, uz plažu, rješavati i prostor za naš trofejni Veslački klub Dupin koji će na toj lokaciji dobiti svoj novi dom. Trenutno računamo da bi vrijednost cijelog projekta mogla biti između pet i sedam milijuna kuna. Nastojat ćemo najveći dio financirati iz europskih fondova, a ovisno o tim sredstvima preostali potrebni novac osigurat ćemo iz proračuna Općine Tisno, kaže Klarin.

jazina tisno

jazine

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.