Za tri mjeseca nova rasvjeta: Tisno će godišnje štediti 646 tisuća kuna

Općine Tisno i tvrtka Elos iz Solina sklopili su ugovor o izvođenju radova na projektu rekonstrukcije odnosno zamjene postojećih rasvjetnih tijela novom LED tehnologijom. Solinski Elos bio je najpovoljniji ponuđač na natječaju Općine Tisno s cijenom projekta nešto nižom od tri i pol milijuna kuna. Ukupna ušteda za proračun Općine Tisno iznositi će godišnje 646 tisuća kuna s PDV-om.

Bit će zamijenjeno ukupno 923 komada postojećih neučinkovitih rasvjetnih tijela i svjetiljki na bazi visokotlačne žive te na bazi visokotlačnog natrija starije generacije, čija instalirana snaga s gubicima iznosi 159,97 kilovata, a godišnja potrošnja oko 656 tisuća kilovatsati.

Završetkom provedbe projekta ukupna angažirana snaga sustava bit će manja od 25 kilovata, a potrošnja će iznositi najviše 104 tisuće kilovatsati godišnje. Smanjenje emisije CO2 se očekuje i više od 182 tone godišnje. Očekivano trajanje radova je 90 dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.