ZAVRŠNI RAČUN OPĆINE TISNO: Lani ostvareno sedam milijuna kuna viška sredstava

Na 18. sjednici Općinskog vijeća Općine Tisno održanoj dana 22. svibnja 2015. godine, usvojen je godišnji obračun proračuna za 2014. godinu, takozvani završni račun.

Općina Tisno u 2014. godini ostvarila je iz izvornih prihoda ukupno 32.8 milijuna kuna,  a nakon ostvarenih rashoda i izdataka godina je završena s viškom sredstava u iznosu od 6.84 milijuna kuna.

– To nije prva godina da Općina Tinso ostvaruje višak, ostvarivali smo ga i ranijih godina, pa smo sva ta sredstva, u iznosu od 10 milijuna kuna oročili kod poslovne banke- kaže načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

klarin tisno-josipa120310

S obzirom kako je ostvarivanje viška sredstava za mnoge jedinice lokalne samouprave čista naučna fantastika, Klarin je otkrio recept Općine Tisno.

– Najvažnija stavka je osmisliti i napisati dobar projekt, pa s njim aplicirati na razne fondove. Općina Tisno povukla je 80 milijuna od raznih fondova, što za Muzej drvene brodogradnje u Betini, što za izgradnju jugobrana u Tisnom, Doma za starije osobe, za dječji vrtić… Dodatna sredstva osigurali smo i od ruskih investitora u hotelski kompleks na Jazini, stigla je i njihova prva uplata definirana ugovorom. Moram napomenuti da prošle godine nije bilo ni nikakvih kreditnih zaduženja. Dakle, dobar projekt, promišljanje i rad, pravilno raspolaganje sredstvima, to je recept uspjeha Općine Tisno- kaže Ivan Klarin.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.