Evo koje će ulice prve dobiti kanalizaciju u Tribunju

Prije devet dana započela je izgradnja sustava za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Srima-Vodice-Tribunj. U financiranju izgradnje navedenog sustava sudjeluju Europska unija sa 74% bespovratnih sredstava, dok se ostatak od 26% financira na način da Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske vode plaćaju svatko po 10,40% dok jedinice lokalne samouprave – Grad Vodice i Općina Tribunj sudjeluju u plaćanju s 5,20%.

Investitor Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik krajnji je korisnik projekta zadužen za prijavu i provedbu projekta.

Projekt izgradnje sustava za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Srima-Vodice-Tribunj podijeljen je u dvije faze. Ukupna procijenjena vrijednost I. faze Projekta iznosi 141.230.488,00 kuna. U sklopu I. faze Projekta u općini Tribunj izgradit će se vodovod i odvodnja u sljedećim ulicama:

–         ulica Put Vodica,

–         ulica Put Sovlja,

–         ulica Zamalin,

–         ulica Dubravice – Glavičine,

–         ulica Lokvice,

–         ulica Uličine,

–         ulica Podvornice,

–         ulica Bunari,

–         ulica Velike luke,

–         ulica Zlarinska,

–         ulica Šibenska,

–         ulica Žirjanska,

–         ulica Srimarska,

–         ulica Vladimira Nazora.

Terminski plan kopanja po pojedinim ulicama bit će objavljen naknadno.

Izgradnjom sustava vodovoda i odvodnje u gore navedenim ulicama stvorit će se uvjeti za priključivanje na sustav svih kućanstava  koja se nalaze u neposrednoj blizini kolektora. Završetak I. faze radova na Sustavu planira se do konca ožujka 2017. godine.

Također, u pripremi je dokumentacija koja obuhvaća izradu projekta i ishođenje potrebnih dozvola za izgradnju II. faze Projekta u kojoj bi na sustav odvodnje bila spojena sva kućanstva u općini Tribunj. Završetak cjelokupne izgradnje II. faze Sustava planira se do kraja 2020. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.