Falcon Peregrin ipak omogućio stečajnom upravitelju ulazak u PZ Tribunj

Odvjetnički ured Kotlar&Vidov iz Zadra kao punomoćnik tvrtke Falcon Peregrin iz Zagreba izvijestio je trgovački sud u Zadru da je zakonski zastupnik te tvrtke u njihov ured predao ključeve za ulaz u prostorije i krug pogona Poljoprivredne zadruge Tribunj. Time će se, uz najavu stečajnog upravitelj Damira Šebetića tom uredu, između 18. i 30. travnja moći organizirati zajednički pregled pogona i prostora Poljoprivredne zadruge Tribunj u svrhu utvrđivanja zatečenog stanja te prikupljanja svih potrebnih podataka za izradu stečajnog plana, piše u dopisu punomoćnika tvrtke Falcon Peregrin Trgovačkom sudu u Zadru.

Ovaj dopis Trgovačkom sudu stiže nakon što je stečajni upravitelj Poljoprivredne zadruge Tribunj Damir Šebetić, krajem veljače, najavio kako će od vjerovnika tražiti odobrenje za podizanje kaznene prijave protiv tvrtke Falcon Peregrin i odgovorne osobe zbog čijeg je odbijanja da napuste prostor tribunjske Uljare Poljoprivrednoj zadruzi onemogućeno poslovanje.

Na to je bio prisiljen, nakon što je 16. veljače ove godine pred Općinskim sudom u Šibeniku pokrenuta ovrha radi iseljenja tvrtke Falcon Peregrin jer je dan ranije iz te tvrtke, preko odvjetničkog ureda, stigao dopis u kojem navode kako nemaju namjeru izaći iz Uljare dok im se ne vrati uloženih 3.867.940 kuna.

Kako smo već pisali, zbog duga prema Poreznoj upravi iz 2003. godine Tribunjci će najvjerojatnije ostati bez zgrade nekadašnje Poljoprivredne zadruge Tribunj. U stečajnom postupku pred Trgovačkim sudom u Zadru, Porezna uprava, kao većinski vjerovnik u stečaju PZ Tribunj, prijavila je potraživanje od 9.705.145 kuna, drugi vjerovnik, Zdravko Petrović, vlasnik poduzeća Falcon Peregrin, koji se trenutno nalazi u prostoru zgrade PZ-a, ima potraživanje od 63.496 kuna.

Stečaj PZ Tribunj taoc je tvrtke Falcon Peregrin kojoj prijeti kaznena prijava

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.