FOTO Akcija čišćenja podmorja u Tribunju: Izvučeni metri i metri odbačenih ribarskih mreža

16.05.2019., Tribunj - Ribarska zadruga Adria iz Tribunja organizirala je ciscenje ribarske luke od smeca i ciscenje podmorja. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ribarska udruga Adria iz Tribunja organizirala je akciju čišćenja ribarske luke i podmorja od smeća u kojoj je sudjelovalo šest ronioca i 70 djece iz Područne škole Tribunj.

– Drugu godinu zaredom Općina sufinancira tu akciju u suradnji s Turističkom zajednicom, Mjesnim poduzećem i udrugom Adria, te zaposlenici svih njih aktivno i sudjeluju u toj hvalevrijednoj akciji – kazao je Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj.

Glavnina izvađenog otpada su stare ribarske mreže, a pronađeno je i nešto starog željeza, kanistara te čak i mobitel.

– Ovo je treća godina kako čistimo i budući da pronalazimo sve manje otpada usmjeravamo se na edukaciju najmlađih kako se treba ophoditi s njim, odnosno da ga ne bacaju u more nego na za to predviđena mjesta. Pošto smo mi ‘zabrljali’ ne moraju i oni – zaključila je Matea Branica, upraviteljica ribarske udruge Adria.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.