FOTO: Predstavljanje inicijative Lokalna akcijska grupa u ribarstvu

U Tribunju su danas gostovali predstavnici Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede te su u prostoru Veletržnice ribe d.o.o. predstavili novu europsku inicijativu – Lokalnu akcijsku grupu u ribarstvu (LAGUR/FLAG). Do sada je diljem Europe uspostavljeno preko 300 ovakvih udruženja čiji je cilj lokalni razvoj ribarstvenog  područja pod vodstvom zajednice putem povećanja zaposlenosti i teritorijalne kohezije.

 

Nakon uvodnog pozdrava od strane Damira Pilipca načelnika Općine Tribunj, Ante Mišura, pomoćnik ministra te Irena Jahutka iz Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede su prisutne upoznali s ovim oblikom udruživanja i razvoja ribarstvenog područja.

 

Na događanju su se okupili ribari s šireg područja Šibensko-kninske županije, predstavnici općina i gradova te predstavnici civilnog sektora, poglavito iz područja zaštite okoliša, ruralnog razvoja i mladih. Svojim dolaskom podršku ovoj inicijativi su dali i predstavnici Šibensko-kninske županije, Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Obrtnička komora.

tribunj

tribunj1

tribunj2

 

Okupljeni su pokazali iznimni interes da se krene u osnivanje udruženja koje bi bilo od ogromne važnosti za lokalno stanovništvo ovisno o sektoru ribarstva te su po završetku predstavljanja dogovoreni daljnji koraci prema uspostavi FLAG-a u Šibensko-kninskoj županiji.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.