FOTO Tribunjski ribari napunili kašete nakon završetka lovostaja na plavu ribu

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Tribunjski ribari vratili su se svom poslu nakon što je završen lovostaj na plavu ribu koju je bilo zabranjeno loviti do 15. svibnja.

Inače, plava riba prepoznatljiva je po srebrnkastim prugama na leđima i bokovima koje se odražavaju plavom bojom. Obiluje omega-3 masnim kiselinama, izvrstan je izvor bjelančevina, vitamina B3, B12, D i A te minerala kalcija, željeza, cinka i kalija.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kada je riba u pitanju, vrijedi pravilo masnije je zdravije. Nutricionisti stoga preporučuju kako bi se u svrhu očuvanja zdravlja, tjedno trebalo konzumirati barem dva puta po 170 grama ribe, od čega bi barem jedna porcija trebala biti upravo plava riba.

Tipični predstavnici plave ribe, uz srdelu, su i tuna, skuša, šarun, papalina, losos, inćun i palamida.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.