Kate Grubišin pobjednica prvih ženskih magarećih trka

Mirsad M.

Trodnevni ‘magareći’ festival započeo je jučer u Tribunju sa po prvi puta održanim ženskim magarećim utrkama. Natjecateljice, za razliku od sudionika u muškim trkama, ovaj puta nisu morali biti Tribunjke. Tako se jučer natjecalo devet punoljetnih žena koje imaju prebivalište u Tribunju ili borave/ljetuju u Tribunju u vrijeme trka. Pobjednica prvih ženskih magarećih utrka je Kate Grubišin.

Između kvalifikacijskih trka i finalne utrke održane su Magareće igre u disciplinama uprtanje magaraca i revanje s pozornice, a održao se i izbor za miss, pišu infovodice.

Danas se održava drugi dan festivala ‘Međuopćinske trke’ kada u goste dolaze sve obližnje općine koje također imaju magareće trke – Posedarje, Filip Jakov, Sukošan, Tisno i Pirovac, a među njima su i prekomorski gosti Talijani iz prijateljske općine Camposano pokraj Napulja koji uzvraćaju posjetu.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Foto: Mirsad Mešinović

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.