Nakon dugo vremena u Tribunju najbrojniji gosti Nijemci

Nakon što se turistička sezona približila svom kraju, turističkim djelatnicima ostalo je još samo zbrojiti postignute rezultate, sagledati u kojim elementima se još može proširiti i obogatiti ponuda, utvrditi i korigirati eventualne propuste, te nakon što i posljednji turisti napuste naša ljetovališta, krenuti u promidžbenu kampanju za narednu godinu. Premda će se i rezultati u podsezoni pridodati konačnim brojkama, pa samim tim do konačnih rezultata treba pričekati još neko vrijeme, sve govori kako je kolovoz ipak spasio hrvatski turizam. Kako pred svima, tako i u Turističkoj zajednici Tribunja predstoji isti zadatak, a kratki osvrt na ovu sezonu dao nam je direktor TZ-a, Boris Ivanković.

NIJEMCI NAJBROJNIJI

-Sveukupno gledajući ovom sezonom možemo biti zadovoljni. Premda je sam početak krenuo nešto lošijim rezultatima, dolasci i noćenja u kolovozu promijenili su ukupnu statiskiku pa su na kraju i rezultati na tragu očekivanih. U kolovozu smo imali za 14 posto veći broj dolazaka i 10 posto veći broj noćenja u odnosu na isti period prošle godine, a ipak najinteresantniji podatak je taj da su primat u broju dolazaka u Tribunju nakon dugo godina preuzeli gosti iz Njemačke – kaže Ivanković.

Da prostora za popravke ima, potvrđuje i Ivanković, ali isto naglašava kako treba biti svjestan i vremena u kojemu živimo.

-Svi smo još uvijek u jednoj velikoj krizi i teško je samo od turizma očekivati nekakve velike gospodarske pomake – kaže Ivanković koji ipak s optimizmom gleda na narednu sezonu.

-Kao i uvijek, dati ćemo sve od sebe da se naši stalni i novi gosti u Tribunju osjećaju kao u svojoj kući, te se nadamo kako će ih naše mjesto i program ljetnih događanja ponukati da nam se opet vrate ili barem prošire dobar glas o nama – kaže Ivanković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.