Općina Tribunj sa 400 tisuća kuna uređuje ulicu Zamalin

Facebook

Općina Tribunj kreće s uređenjem i sanacijom ulice Zamalin koja će koštati 400 tisuća kuna, nakon što je prikupljena sva potrebna dokumentacija.

– Prema projektnoj dokumentaciji, koja je bila naručena i koja je dostavljena od strane arhitekata, čim nas vrijeme posluži, krećemo u sanaciju i uređenje cijelog poteza ulice Zamalin – poručio je načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić.

Inače, riječ je o zahvatu 230 metara dužine, odnosno 460 metara kada se uračunaju obje strane, a radovi će uključivati uređenje parkirne površine i postavljanje nogostupa. Dosad su promijenjeni rasvjetni stupovi koji su i prilagođeni cesti obzirom da su stari bili preniski i slabo svijetlili.

– Radovi će uključivati uređenje parkirne površine na strani gusterne, na način da se stave šuplje kocke, zbog protočnosti kiša koje trenutno uzrokuju probleme na ovom potezu. Nastavno na taj dio, na isti način će se urediti i parkiralište uz samu plažu. S druge strane će se izvesti nogostup i to u betonu. Razlog betona kao podloge je nepravilnost terena i ulazi u dvorišta postojećih stambenih kuća. Drugim riječima, u slučaju postavljanja kocki, iste bi se vrlo brzo ‘iskrivile’, a i neekonomično je jer bi se veliki broj kvadrata samih kocki morao rezat, pa bi samim time ostalo puno ‘škarta – objašnjava Grubelić.

Završetak radova planiran je za ožujak sljedeće godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.