POKLADNA SVEČANOST: Manjguz plaća sve tribunjske račune

Nakon najave tribunjskog karnevala poznat je i cijeli program događanja koji su zajedničkim snagama pripremile Tzristička zajednica Općine Tribunj, Udruga Tribunj i udruga Kolajna. Kako nam je i u posljednjem razgovoru direktor ureda Turističke zajednice Tribunja, Boris Ivanković, najavio cijeli program je zbog lakše i jednostavnije organizacije prebačen u ovaj tjedan i započinje u četvrtak u 13 sati preuzimanjem ključa Tribunja iz ruku načelnika Općine Damira Pilipca.

– Jednostavno se radilo o lakšem slaganju cijelog programa koji je u interesu svih sudionika maškara prebačen bliže nadolazećem vikendu – kaže Ivanković.

DAN RANIJE

Kao što smo i rekli, maškare će u četvrtak preuzeti ‘Ključ od Grada’, što će biti i znak da pokladne svečanosti mogu započeti. Program će se nastaviti već u petak i to pokladnim balom, uz karaoke, besplatne krafne i trendovski recesijske cijene pića prebačen s prvobitno zamišljene subote, 14. veljače, na petak, 13. veljače.

– Nakon nešto dužeg razmišljanja i premišljanja odlučili smo bal pod maskama prebaciti dan ranije kako bi u nedjelju sve bilo spremno za još jedan program povodom ovih pokladnih dana – kažu nam iz Udruge Tribunj.

Pokladni bal počinje u 20 sati, u ex caffe-baru Jurjevgrad, a za sve maškarane sudionike ulaz je slobodan. Subota je dan održavanja centralne svečenosti pod nazivom ‘Poklad ide ulicom’. Uz sudjelovanje Puhačkog orkestra KUD Hartić iz Tisnog, pirovačkih i vodičkih mažoretkinja, te članova tribunjskih udruga, dječjeg vrtića Žižula i svih maškaranih mještana Tribunja, na velikom parkiralištu će se okupiti pokladna povorka koju će predvoditi Manjguz u limuzini, krivac za sve prošlogodišnje nedaće.

VELIKI PLES

– Okupljanje će započeti oko 15 sati, a u 15.30 povorka kreće kroz cijelo mjesto. Točno u 18 sati na trgu Škver zapalit ćemo Manjguza, a u međuvremenu, u 16.15 sati, i Kulturnom centru, klaun Srećko zabavljat će veliku i malu dicu – kaže nam Boris Ivanković.

Posljednji dan tribunjskih poklada rezerviran je za popodnevni ‘Veliki ples za male poklade’ koji s početkom u 17 sati organizira Udruga Kolajna, također u ex caffe-baru Jurjevgrad.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.