Pridružite se akciji čišćenja podmorja i luke u Tribunju

Potaknuti pozitivnim rezultatom prošlogodišnje akcije, Ribarska Zadruga Adria u suradnji sa tribunjskim ribarima, roniocima, Općinom Tribunj, Šibensko-kninskom županijom i Osnovnom školom Tribunj te konobom Dida Toni i ove godine provodi akciju čišćenja podmorja Ribarske luke Tribunj i lukobrana Sv. Nikole.
– Kako bi se sačuvalo bogatstvo biljnog i životnjskog svijeta, potreban je zajednički angažman. Smatramo da akcijom direktno doprinosimo očuvanju tog dijela akvatorija te potičemo na razvoj ekološke svijesti stanovnika. Također informiranje i edukacija su vrlo bitne u prevenciji onečišćenja odnosno smanjenja utjecaja koje otpad ima na biološku raznolikost morskog ekosustava. More pokriva čak 71 posto Zemljine površine, a prostorno čini u stvari više od 90 posto svih staništa živih bića na Zemlji. Iz mora potječe i sav život, stoga je vrlo važno osvijestiti kako starije tako i mlađe generacije o važnosti očuvanja okoliša. S toga ćemo ove godine uključiti i one najmlađe da prisustvuju na lukobranu tijekom provođenja akcije. Ideja je napraviti ekološko-edukativnu akciju kako bi utjecali na dječju svijest, jer smatramo da je jako bitno steći ekološku svijest od malih nogu – poručuju iz Ribarske zadruge.

Akcija je predviđena za 10. svibnja s početkom u 8 sati.

Foto: RZ Adria

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.