Stanovnici Vodica, Srime i Tribunja: Besplatno zamijenite stare kante za smeće novima s barkodom

Komunalno društvo Leć nabavilo je 2.400 novih kanti za smeće s ugrađenim barkodom za stanovnike Vodica, Srime i Tribunja koji svoje nestandardne plastične i metalne posude za otpad moraju zamijeniti novima, s obzirom da od 1. studenog ove godine na snagu stupa cjenik odvoza otpada i naplata prema količini.

– Naime, takve posude nisu napravljene prema novim standardima te se ne mogu prazniti putem automata na kamionima za odvoz otpada. Također, takve posude nemaju mogućnost ugradnje RFID čipova za evidenciju pražnjenja posuda – izvijestio je načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić.

Svako domaćinstvo koje koristi takvu posudu, a označena je barkod naljepnicom, ima pravo na jednu novu, veličine 80, 120 ili 240 litara bez plaćanja naknade. Korisnici koji imaju registriranu turističku djelatnost i posjeduju više nestandardnih posuda mogu besplatno zamijeniti dvije, piše u obavijesti.

– Uvjet za preuzimanje novih posuda su uredno plaćene obaveze, odnosno nepostojanje evidentiranog duga (dužeg od 180 dana) za uslugu odvoza komunalnog otpada. Budući su broj i veličina posuda ograničeni, one će se moći zamijeniti do isteka zaliha – izvijestio je Grubelić.

Besplatna zamjena posude moguća je radnim danom od 7 do 13 sati, u razdoblju od 2. do 31. srpnja na adresi u Vodicama, Put Gaćeleza 3/b u garaži komunalnog društva Leć.

Prilikom zamjene posude korisnik može donijeti staru, nestandardnu posudu koja će biti zbrinuta i reciklirana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.