Tribunj nastavlja s realizacijom projekata koje je pokrenula prethodna vlast

Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj najavio je kako bi sljedećeg tjedna trebali početi radovi na sanaciji krovišta crkve Male Gospe i kako je raspisan natječaj za sanaciju i rekonstrukciju krovišta nekadašnje zgrade Poljoprivredne zadruge.

– Vrijednost radova na krovištu crkve Male Gospe procijenjena je na 125 tisuća kuna. Od toga, Ministarstvo kulture sudjeluje s 50 tisuća kuna, Šibenska biskupija trebala bi sudjelovati s 25 tisuća kuna, a razlika je osigurana iz proračuna Općine Tribunj. Za zgradu u kojoj je danas sjedište Općine Tribunj raspisan je natječaj, a vrijednost radova na krovištu bi trebala biti oko 630 tisuća kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja dodijelilo je za taj zahvat Općini Tribunj 350 tisuća kuna. Ostatak je osiguran u općinskom proračunu, objavio je Grubelić.

tribunj crkva

Očekuje se da bi ti radovi trebali krenuti u drugoj polovini listopada ove godine.

– Navedena sredstava od spomenutih ministarstava dobivena su za vrijeme mandata naših prethodnika. Kao što smo i kazali na početku, naravno da dobre projekte i povučena sredstva nećemo stopirati. Na nama je da ova dva projekta realiziramo. A to ćemo i napraviti, poručuje Grubelić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.