Tribunjski načelnik kontra HDZ-a: Nema šetnice dok cijenu sa 5,8 ne svedemo na 1,5 milijuna kuna

Marko Grubelić, mladi načelnik Općine Tribunj nastavio je poteze svoje administracije pojašnjavati na Facebook profilu pa je tako odgovorio i oporbenom HDZ-u, čiji su vijećnici na sjednici Općinskog vijeća upozorili da treba nastaviti projekt šetnice Luna – Zamalin.

‘Javno ih molimo, da projekt šetnice Luna-Zamalin, koji im je ostavio bivši načelnik Damir Pilipac, krenu realizirati, a ne da se bave jeftinim politikanstvom’, rečenica je koja je zasmetala načelniku Grubeliću. U svom pojašnjenju, prvi čovjek Tribunja navodi da najprije treba mijenjati izvedbene detalje ‘jer po prvotnom projektu cijena šetnice je, prema troškovniku dostavljenom od strane arhitektonskog ureda Studio Arx, koji je tu šetnicu i projektirao prema projektnom zadatku dostavljenom od tadašnje vlasti) iznosi nevjerojatnih 5.862.500 kuna. To bi značilo da, kada bi gradili šetnicu po ovom projektu, trebali sljedeće tri do četiri godine zanemariti sve ostale infrastrukturne projekte i sav novac ulagati u izgradnju predmetne šetnice’, napisao je Grubelić.

Također, napominje da je u proračunu kojeg je, u prošlom sazivu, izglasalo Općinsko vijeće, tek 500 tisuća kuna planirano za šetnicu Luna- Zamalin pa načelnik zaključuje da bi tim tempom, šetnica bila gotova za nešto više od 10 godina.

Grubelić navodi i da je cilj njegove administracije cijenu gradnje svesti na 1,5 milijuna kuna.

‘Što će nam šetnica koja na papiru košta skoro šest milijuna kuna kada će ona kao takva i ostati na papiru? Da smo se zaletjeli u takav projekt, našli bi se vrlo brzo u neobranom grožđu’, piše načelnik Grubelić.

Kako je najavio, projekt šetnice bit će prilagođem tako da ona bude uklopljena u prostor te da se njome mogu koristiti i osobe s invaliditetom što je bio i u prvotnom projektu. Dodatno, izbacit će se ‘ukrasi’ sa šetnice poput mozaika na zidovima, oblutaka na podu oko klupa, dizajnerska rasvjeta, koja sama košta 518 tisuća kuna i koju planira zamijeniti s normalnom, kako navodi ‘nedizajnerskom’ rasvjetom, primjerenom za taj prostor.

Za kraj, svojim mještanima načelnik je napisao i da, prema neslužbenim informacijama iz Ministarstva turizma, trebao bi biti raspisan natječaj za izgradnju turističke infrastrukture, a u tom slučaju šetnicu bi prijavili za sufinnaciranje. Potenacijalno, navodi načelnik Marko Grubelić, moguća je i aplikacija na eurospke fondove ali za sada nema otvorenih natječaja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.