Tribunjski umirovljenici treniraju nordijsko hodanje

Udruga umirovljenika Općine Tribunj započela je s realizacijom projekta ‘Hodanjem do zdravlja’ financiranom od strane Općine Tribunj na javnom natječaju za financiranje projekata od interesa za Općinu Tribunj koje provode organizacije civilnog društva.

Cilj projekta je popularizirati tehniku nordijskog hodanja te stvoriti dodatni sadržaj na području Općine Tribunj koji će pridonijeti boljem zdravstvenom i društvenog položaju osoba treće životne dobi. Za spomenutu ciljanu skupinu organizirana je u subotu 7. listopada škola nordijskog hodanja te je izvršena nabava opreme za nordijsko hodanje. Po završenoj školi nordijskog hodanja polaznici su nastavili s tjednim grupnim treninzima na području Općine Tribunj koja obiluje raznolikim stazama i izvrsnim vremenskim uvjetima za provođenje ovog vida rekreacije, pišu infovodice.

IMG_5766.jpg

Svojim višegodišnjim iskustvom i s opremom podršku projektu su pružili Škola trčanja Zadar, Triatlon klub Zadar te Hrvatski savez nordijskog hodanja koji su korisnike projekta podučili o pravilnom korištenju opreme te ih motivirali za ozbiljnije bavljenje ovim iznimno korisnim i zdravim sportom.

IMG_5770.jpg

Iz Udruge umirovljenika Općine Tribunj su nam ujedno kazali da su se za nordijsko hodanje odlučili iz razloga jer ova relativno nova tehnika pridonosi boljoj kvaliteti života, jačim kostima, mišićima i zglobovima, manjoj podložnosti padovima i boljoj pokretljivosti. Poticanje sumještana treće životne dobi na redovito bavljenje rekreacijom djelovati će ujedno i na prevenciju raznih oboljenja kojima je podložna ova ciljana skupina.

Foto: Infovodice

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.