TURISTIČKA ZVIJEZDA ŠT-a: Tribunj – Mirna turistička oaza za obiteljski odmor

Za razliku od Srime koja više egzistira kao prigradsko naselje Vodicama nego samostalni turistički centar, Tribunj je posve drugačija priča. Riječ je o slikovitom mjestu o čijim mediteranskim ljepotama ne treba previše raspredati. Destinacija je to koja je dobro pripremila svoj turistički program. Bogata suma koncerata, fešti, izložbi i ostalih događanja obilježit će ovogodišnje kulturno ljeto. Program je započeo još u lipnju manifestacijom ‘Tribunjsko more na stolu’, i privukao brojne zaljubljenike u autohtonu kuhinju Dalmacije. Što se tiče samih kapaciteta, ugostiteljskih objekata u Tribunju ne manjka, a mjesto je opremljeno i svim drugim osnovnim servisima – trgovinama, poštom, turističkim uredom, marinom… Ove godine uređena je i plaža Zamalin koja je dobila novo popločanje, te je prilagođena potrebama turizma, a sanirani su i dijelovi tribunjske rive kojima je trebao popravak. Treba istaknuti i ulaganje u sprave za vježbanje koje su postavljene na otvorenom ispod Tople.

tribunj2

ATRAKTIVNA ŠETNICA

Jako atraktivna je šetnica koja se nalazi istočno od centra, prema Movie resortu, zajedno sa šljunčanom plažom. Ovu lokaciju očito su prepoznali i gosti koji se u sve većem broju upućuju prema toj strani, odakle puca odličan pogled na staru tribunjsku jezgru.

tribunj3

tribunj

Jezgra je, valja to spomenuti, jedna od najljepših na ovom dijelu Jadrana pa je sama po sebi, i kada ne bi bilo nijednog sadržaja, dovoljno atraktivna da privlači pažnju. Ipak, dalo bi se primijetiti kako u Tribunju manjka suvenirnica, i ostalih specijaliziranih trgovina koje bi bile namijenjene turistima. No, zelene površine su uređene, što je veliki plus za lokalnu samoupravu. Destinacija je to za kvalitetan miran obiteljski odmor.

UREĐENOST MJESTA: 7

ČISTOĆA MJESTA: 7

UGOSTITELJSKI SADRŽAJI: 7

TURISTIČKI ISKORAK: 7

UKUPNO: 28

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.