Više od 300 Tribunjaca proslavili Novu 2015. uz Amadeus

I drugu godinu zaredom Tribunjci su u novu godinu ušli pod šatorom. Dobro osmišljeni program, koji je započeo par dana prije samog dočeka, upotpunjen tradicionalnim igrama, uvertiru je imao organiziranjem dočeka Dječje nove godine, da bi sve kulminiralo nastupom zadarskog benda Amadeus ispred više od 300 Tribunjaca. I ove godine organizacije su se prihvatili članovi Udruge Tribunj koji su nakon prospavane noći bili i više nego zadovoljni.

LUDNICA U ŠATORU

tribunj nova godina 2

tribunj nova godina 3

– Ma, sve je proteklo odlično. Bez obzira na hladno vrijeme, u šatoru je bila totalna ludnica. Bilo je i onih kojima ni velika hladnoća nije predstavljala problem, pa su Novu godinu dočekali u kratkim rukavima. Velike pohvale idu i na račun zadarskog benda Amadeus, koji su neumorno, do iza 4 sata ujutro, zabavljali prisutne – govori nam Marko Grubelić, predsjednik Udruge Tribunj.

No, nije doček Nove godine bila jedina stvar koju su u sklopu novogodišnjeg programa vrijedni Tribunjci organizirali.

– Ove godine po drugi put smo, vikend prije Nove godine, organizirali i Tribunjske starinske igre. U subotu i nedjelju igralo se na muru, briškulu i trešetu, bacalo na ruku, muškarci i žene su potezali konop, a u kvizu utvrđivalo znanje o Tribunju. Nakon finalnih igara organizirali smo i humanitarni karaoke show, kako bi prikupili nešto novaca za liječenje malene Lucije Živković. Za sve koji su otpjevali po jednu pjesmu, Udruga bi donirala 30 kuna, te smo na kraju večeri sakupili 2,5 tisuće kuna. Koliko su ovakve stvari dobro prihvaćene najbolje se vidi i po velikom broju ljudi koji su ta dva dana sa velikim zanimanjem pratili sve igre pod šatorom – kaže Grubelić.

tribunj humanitarni karaoke show

NOVA ZA NAJMLAĐE

Najmlađi Tribunjci svoju Novu godinu proslavili su dan ranije u Kulturnom centru. Neizostavan je bio i posjet Djeda mraza, koji je pjesmom i prigodnim darovima razveselio mališane. Nema sumnje kako će članovi Udruge Tribunj i za slijedeću godinu pripremiti bogat i zanimljiv program, a ne treba zaboraviti da im prije toga predstoji i obaveza organiziranja Ribarskih večeri koje su od prošle godine, s mnoštvom raznovrsnih događaja, produžene na dva dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.