Započeo projekt sanacije rive na tribunjskom poluotoku

Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Općina Tribunj zajedničkim snagama krenuli su u projekt sanacije rive na poluotoku u Tribunju. Na dijelu kojeg mještani najbolje poznaju i kao Punta, izvršit će se radovi popravka postojećeg stanja te u dužini od 90 metara popločati kamenim poločama. Vrijednost radova iznosi oko 250 tisuća kuna, a ako izvođaču radova vremenske prilike budu išle na ruku, radovi bi trebali biti gotovi kroz sljedeća dva tjedna.

NOVA ŠETNICA

– Projekt sanacije ovog dijela rive u Tribunju samo je dio sličnih projekata koji će se u ovoj godini realizirati novcem Županijske lučke uprave. Sveukupno je za ovu namjenu u više općina naše županije izdvojeno oko 1,5 milijuna kuna, a za radove na uređenju dijela tribunjske rive Županijska lučka uprava će izdvojiti oko 150 tisuća kuna, dok će se ostatak namiriti iz proračuna same Općine – kaže nam Željko Dulibić, ravnatelj ŽLU.

Dotrajali dio rive već dugi niz godina ne izgleda primjereno jednoj turističkoj destinaciji i mjestu koje svojom ljepotom, autohtonim i tradicionalnim načinom života mještana svake godine privlači i sve veći broj turista. Potvrdili su nam to i iz Općine Tribunj, no i ovo je samo dio projekata koji će se realizirati u narednom periodu.

NASTAVAK RADOVA

– Osim što će se popraviti i urediti sam dio šetnice, u koji godinama gotovo da i nije uložena niti jedna kuna, uredit će se i ogradni zidovi uz šetnicu, tako da će sve skupa biti dio jedne cjeline. Općina je u proračunu za ovu godinu predvidjela izdvojiti oko 900 tisuća kuna za program održavanja komunalne infrastrukture, a dio tih sredstava sigurno će se izdvojiti i za nastavak ovih radova – kažu nam iz Općine Tribunj.

Ne treba sumnjati kako će i ovaj uvjetno rečeno sitniji građevinski zahvat u velikoj mjeri doprinjeti ljepšoj i atraktivnijoj slici Tribunja, te ugodnijem i eventualno dužem boravku turista. U konkretnom slučaju dovoljno je okrenuti se prema Pirovcu, uz Tribunj još jednoj od manjih općina u našoj županiji, i identičan projekt uređenja stare rive koji će koliko novim izgledom toliko i svojom funkcionalnošću svim mještanima i gostima boravak učiniti puno ljepšim.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.