U Drnišu osnovana Matica umirovljenika Šibensko-kninske županije

Prije nekoliko dana osnovana je šibensko-kninska podružnica Matice umirovljenika, najbrojnije umirovljeničke udruge u Hrvatskoj koja broji preko 250 tisuća članova. Udruga zasad okuplja umirovljenike s područja Drniša, Knina, Šibenika i Vodica, imat će sjedište u Drnišu, koji je na pola puta između Šibenika i Knina. Predsjednikom prve županijske Matice umirovljenika imenovan je Lovre Kulušić, za potpredsjednika odabran je Martin Čičin Šain, tajnica je Ružica Košćak Kalinić, dok je predsjednik Nadzornog odbora Berislav Rubelj.

Novi predsjednik Kulušić navodi kako Šibensko-kninska županija do osnutka podružnice jedina nije imala svoj ogranak ove umirovljeničke udruge. Pogodnosti koje udruga nudi svojim članovima je mnogo, navodi Kulušić, od ugovora s prijevozničkim kućama, raznim trgovinama, do ugovora s toplicama i optikama u kojima umirovljenici mogu ostvarivati popuste. Članska iskaznica, navodi predsjednik, za sve je jednaka, pa se popusti mogu ostvarivati svugdje po Hrvatskoj gdje postoje ugovori sa pravnim subjektima.

– Zasad udruga u županiji broji oko 1450 članova, no nadamo se kako će se broj još povećati sada kada imamo i svoj ogranak. Plan nam je oformiti udrugu u svim općinama i gradovima gdje ona danas ne funkcionira i animirati naše umirovljenike da nam se priključe – kazao je Kulušić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.