U DV Tamaris provode se programi Rastimo zajedno i Korak prema inkluziji

U Dječjem vrtiću Tamaris u tijeku je realizacija čak dva programa. Prvi, naziva Rastimo zajedno, započeo je prošlog utorka, a zamišljen je kao niz radionica koje će se odvijati svakog slijedećeg utorka od 17 do 19 sati,  narednih jedanaest tjedana.

Radionica je namijenjena roditeljima djece jasličke i vrtićke dobi kako bi naučili lakše savladavati svakodnevne roditeljske izazove, pa osobito veseli veliki odaziv i zanimanje roditelja.

Drugi program, Korak prema inkluziji, u vrtiću će se provoditi desetak dana uz pomoć stručne voditeljice. U tom razdoblju odgojiteljice će se educirati kako unaprijediti kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja s posebnim naglaskom na odgoj i obrazovanje djece koja pripadaju ranjivijim skupinama. Odgajateljice će se upoznati s razvojno-primjerenim i na dijete usmjerenim pristupom čije su osnove sastavnice poticajno i inkluzivno okruženje za razvoj i učenje, individualizirani pristup, primjena različitih strategija planiranja i praćenja djetetovog napretka i suradnja s roditeljima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.