U Skradinu smanjen komunalni doprinos

skradin-01

Uzimajući u obzir veliki interes građana za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, kao i činjenicu teškog ekonomsko-socijalnog položaja Hrvatske, skradinsko Gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o komunalnom doprinosu, kojom se bitno smanjuju iznosi komunalnog doprinosa u odnosu na prethodnu odluku.

Istom je odlukom povećan obujam povlaštene cijene komunalnog doprinosa sa 400 na 600 metara kubičnih, te se uvodi nova kategorija gospodarskih i pomoćnih objekata sa smanjenom cijenom. Prostorna područja grada Skradina za obračun i plaćanje komunalnog doprinosa razvrstavaju se u tri zone.

U zonu I potpada uže gradsko područje, zona II obuhvaća naselja Bićine, Dubravice, Gračac, Ićevo, Krković, Lađevci, Plastovo, Piramatovci, Rupe, Skradinsko polje i Sonković, dok u zonu III spadaju sva ostala naselja na skradinskom području.

OBROČNA OTPLATA

Prema novom obračunu komunalnog doprinosa, za svaki kubični metar u prvoj zoni gradnje za građevine do 600 metara kubnih, umjesto dosadašnjih 50, plaćat će se 40 kuna, a svaki dodatni kubni metar iznosi 75 kuna. U drugoj zoni cijena metra kubnog za građevine do 600 kubika s 25 je smanjena na 20 kuna, a svaki dodatni kubik cijeni se 30 kuna, dok u trećoj zoni kubik u građevinama do 600 metara kubnih, umjesto dosadašnjih 15, košta 10 kuna, a svaki dodatni kubik 20 kuna. Cijena za kubni metar gospodarskih i pomoćnih objekata, poput garaža, pušnica i staja, u svim je zonama ista, te iznosi pet kuna.

Skradinsko Gradsko vijeće povećalo je mogućnost obročnog plaćanja, kvartalno, najviše u osam obroka, tako da prvi obrok dospijeva u roku od 15 dana od dana konačnosti rješenja o obvezi, a ostali obroci po proteku tri mjeseca u odnosu na dan dospijeća  prethodnog obroka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.