U tijeku prijave za Opću planinarsku školu

Planinarsko društvo ‘Promina’– Drniš i ove godine kroz ožujak i travanj organizira Opću planinarsku školu, koja će potrajati 8 tjedana.

Škola se sastoji od tematskih predavanja, vježbi i izleta. Polaznici stječu kodeks planinarske etike i elementarna znanja o sigurnosti kretanja u planini, planinarskoj organizaciji, opremi, orijentaciji, organizaciji planinarskih izleta, markiranju putova, prvoj pomoći, HGSS-u i opasnostima u planinama, alpinizmu, speleologiji i meteorologiji. Uče se vještinama koje pomažu u slučaju nevolje, a i upoznaju se sa prirodom.

Završena planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (speleološka, alpinistička, športsko-penjačka, markacijska i vodička). Nakon uspješno položenog ispita svim se polaznicima dodjeljuje diploma HPS-a.

U okviru škole osim predavanja predviđeno je i nekoliko izleta, odnosno uspona.  Škola je namijenjena svima starijima od 15 godina s plaćenom članarinom za tekuću godinu, a cijena pohađanja je 150 kuna.

Iz Planinarskog društva pozivaju sve zainteresirane da se prijave putem online PRIJAVNICE ili na pd.promina@gmail.com a možete i osobno u prostorijama Planinarskog društva svakog četvrtka u 19 sati.

IZVOR: DrnišNews

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.