U uređenje prometnica bit će utrošeno 2,33 milijuna kuna

Općina Rogoznica ove će se godine ozbiljno posvetiti uređenju prometnica na svom području. Riječ je o osamdeset kilometara nerazvrstanih cesta od čega je pedeset i pet kilometara zemljanih cesta, te dvadeset i pet kilometara nerazvrstanih cesta s asfaltnim kolnikom.

NOVI PUTOVI

-Za provođenje ove aktivnosti u 2014. godini u proračunu Općine Rogoznica predviđa se ukupno 2, 33 milijuna kuna. Od toga čak milijun ide za probijanje novih putova – pojasnili su u Općini Rogoznica. Novci će se potrošiti na popravak kolnika nasipavanjem mehaničkim drobljencem, popravke na cestama betoniranjem strmih uspona, te asfaltiranjem i betoniranjem  nerazvrstanih cesta.

Općina Rogoznica proračunom je osigurala i 1,22 milijuna kuna za održavanje četiri mjesna groblja. O njima se brine komunalno poduzeće ‘Škovacin’ .

-Radovi održavanja podrazumijevaju košnju raslinja i uređenja staza unutar groblja. Temeljito će se urediti dva puta godišnje (proljeće i jesen) te posebno za vjerske blagdane – tvrde u Općini. Podsjetimo, ‘Škovacin’ je prošle godine u svom godišnjem planu i programu nabavio 400 plastičnih kanti za otpad , 20 metalnih košarica za otpatke i 30 kontejnera. Kako posljednjih godina ‘srce Dalmacije’ posjećuje sve više turista, nekoliko rogozničkih klubova redovno organizira čišćenje podmorja. Posljednje veliko pospremanje je bilo krajem rujna prošle godine kada je s morskog dna izvučeno više od šest tona različitog otpada, najviše automobilskih guma i plastike.

ČIŠĆENJE PODMORJA

I ovaj put akcija nije prošla bez iznenađenja. Samo sedamdesetak metara od obale, na dubini od 7,2 metra  ronioci su pronašli avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata. Riječ je o četvrtoj eksplozivnoj napravi iz Drugog svjetskog rata koja je pronađena u ovoj luci, a prije nekoliko godina otkriveno je i nekoliko sanduka metaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.