Učenici napravili kuharicu ‘Po domaći – oli može biti i nije’

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te svim ostalim ustanovama za odgoj i obrazovanje. Vrijedni su bili i u Osnovnoj školi Pirovac.

– Slikalo se, crtalo, pisalo i pjevalo na temu jeseni i jesenskih plodova. Vrijedne su ruke u centru Pirovca brale su masline. Viši razredi radili su peciva, slane listiće, razne keksiće, kuglof, muffine… A pekli smo čak i na njemačkom – Käsekuchen ﴾kolač sa sirom﴿. Brašna je bilo posvuda – po odjeći, obući… Zašećereni su obrazi slatko šetali školom – ispričali su nam u ovoj pučkoškolki.

STARA RECEPTURA

Posebno su vrijedni bili učenici petog razreda, naime, sakupljali su recepte krušnih i slatkih proizvoda koje su pripremali naši stari.

– Osmišljali smo izgled kuharice uz pomoć učiteljica Karoline i Anite, a nazvali smo je ‘Po domaći – oli može biti i nije’. Ispalo je baš onako kako smo željeli. Kuharicu možete pogledati u školskoj knjižnici, ali ‘ricete’ (recepte) ne smijete fotokopirati bez dopuštenja vlasnika autorskog prava. U kuharici možete svašta naći – od kruha ispod peke, fritula, kroštula, rožate do mendula u cukru. Sigurni smo da će svatko naći nešto za sebe – poručili su autori kuharice Roko Trošić, Luka Urem i Katarina Gulam. Sve u svemu, u razredima i hodnicima svega je bilo u izobilju.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.