USKOK ‘češlja’ Josipu Rimac, iz Grada se iznose hrpe materijala

Uskokovi istražitelji posjetili su kninsku gradonačelnicu, HDZ-ovu Josipu Rimac, doznaje Dnevno.hr.  Prostorije Grada i Ured gradonačelnice od utorka ujutro češljaju istražitelji.

Da je u Gradu zavladala panika svjedoči i izvor blizak gradonačelnici, a da se u gradskim prostorijama nešto zbiva potvrđuju i brojni Kninjani s kojima smo kontaktirali. Uskokovi istražitelji provjeravaju gradsku dokumentaciju, a iz gradskih prostorija iznose se hrpe materijala. Javnosti još nisu poznati razlozi ovako žustre akcije, ali napetost u Kninu potvrđuje i činjenica da nitko od lokalnih HDZ-ovaca ne odgovara na uporne pozive. I od gradonačelnice Rimac pokušalo se doznati što se zbiva u njenome gradu, slučajno ili ne, mlada gradonačelnica već danima je nedostupna.

No, dostupni podaci govore o tome da ju je Državnom odvjetništvu prijavio poduzetnik Ivica Barišić radi zloporabe položaja i ovlasti čime je njegovom poslovanju nanesena šteta. Naime, on je obrtnik koji se bavi aluminijskim stolarijama, a posao kojim se bavi ne može razvijati zbog neriješenih imovinskih odnosa. Njegova tvrtka Metal-Knin zajedno sa Stolarijom Lapačić kupila je parcelu u Preparandiji. Međutim, neravnomjernom raspodjelom imovine, koju je vodila gradonačelnica, veći dio parcele pripao je Stolariji Lapačić, inače kućnom majstoru Grada. Međutim, neravnomjernom raspodjelom imovine, koju je vodila HDZ-ovka, veći dio parcele pripao je Stolariji Lapačić, inače kućnom majstoru Grada.

IZVOR: Dnevno.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.