VIDEO: 50-metarski transparent bit će spušten s kninske tvrđave

S kninske tvrđave točno u 10 sati danas će se spustiti 50-metarski transparent s porukom ‘Olujom do Hrvatske, lustracijom do slobode’. Akciju organiziraju mladi iz udruge Urbana desnica, a razlog spuštanja transparenta je, kako kažu, taj ‘što im je dozlogrdilo biti taocima političkih elita koji su uspostavljanjem samostalne Hrvatske ‘promijenili kapute’ i infiltrirali se u cjelokupan sustav ove države, počevši od svih političkih stranaka, do civilnih udruga’.

-Danas takvi ljudi vode ključnu riječ u kreiranju naše budućnosti, poučavaju nas demokraciji i slobodnom tržištu, a obučavani su u jednom totalitarističkom režimu i bili su dio njega – navode organizatori, mahom mladi iz Knina, ali i ostatka Hrvatske. Lustracija je, nastavljaju, prvi korak ka boljoj Hrvatskoj jer će se njome, uvjereni su, otvoriti vrata mladom i obrazovnom kadru, a sustav će se filtrirati od kadra koji je bivši sustav samo prenio u današnji i djelomično ga modelirao.

Organizatori napominju kako su za potrebe akcije ishođene sve potrebne dozvole od Grada Knina i Policijske uprave u Kninu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Duhk7jQ5W6Q[/youtube]

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.