VIDEO: Otvoren park hrvatskih Branitelja

Danas je u predvorju Osnovne škole Primošten u prigodi Dana škole i 155 godina školstva Primoštena otvoren Park Hrvatskih Branitelja, a istom tom prigodom je otkrivena spomen ploča Filipu Gaćini hrvatskom branitelju, koji je svojim legendarnim uzvikom “OBADVA OBADVA OBA SU PALA”ušao u povijest, jer su te ratne godine Hrvatske PZO snage u kratkom vremenu srušile dva agresorska JNA borbena zrakoplova.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xBVweJdyZ3k&feature=player_embedded[/youtube]

Spomen ploču Filipu Gaćini otkrili su Majka Luca i General Hrvatske Vojske Rahim Ademi.Nazočnima se obratio načelnik općine Stipe Petrina koji se kao hrvatski branitelj i sam prisjetio tih trenutaka ponosa i slave.

U Parku hrvatskih branitelja otkrivanju obilježja povodom 45 godina rođenja i 15 godina od pogibije legende Domovinskog rata Filipa Gaćine Bilina, okupio se veliki broj učenika koji su sa velikim zanimanjem slušali sve rečeno o Filipu Gaćini. Ispred Osnovne škole Primošten u Splitskoj 14, podignuta je i zelena zastava i tim je činom stekla Brončani statusa Međunarodne eko škole.

Također je obilježena i 342. godišnjica smaknuća Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana čija se spomen ploča također nalazi u predvorju škole tj u samom parku Hrvatskih Branitelja. Braniteljski portal je kao i nebrojeno puta do sada jedini zabilježio događaj koji je vezan za legende domovinskog rata i kada su ovakvi događaji u pitanju.

Tekst/foto/video : Braniteljski portal

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.