Vijećnici HDZ-a iz Kistanja: Načelnik (SDSS) nas diskriminira i krši naša prava

arhiva

Općinsko vijeće u Kistanjama jutros je prvo raspušteno da bi se onda ponovno sastalo, ali bez znanja vijećnika HDZ-a što oni smatraju ‘diskriminacijom i kršenjem svih vijećničkih prava’. U priopćenju koje su poslali medijima članovi HDZ-a u Kistanjama navode kako je jutrošnji događaj ‘samo jedan u nizu propusta i incidenata na Općinskom vijeću Općine Kistanje’.

-Danas je s početkom u 12:00 sati započela je 15. sjednica Općinskog vijeća Općine Kistanje. Prva točna dnevnog reda bila je Prve izmjene i dopune proračuna Općine Kistanje za 2015. godinu. Nakon završetka rasprave zamjenik načelnika iz reda hrvatskog naroda Roko Antić, zatražio je od predsjednika vijeća Marka Sladakovića dopuštenje da se obrati vijećnicima kratkim osvrtom na rebalans u čijom izradi on nije sudjelovao – što mu načelnik (a ne predsjednik vijeća) ne dopušta. Kako je Roko Antić nastavio s govorom – načelnik se ustaje i ‘zapovijeda’ vijećnicima SDSS-a da napuste sjednicu vijeća te kaže da se sjednica raspušta, nakon čega svi vijećnici SDSS napuštaju vijećnicu, uključujući i predsjednika vijeća. Vijećnici HDZ-a su ostali i saslušali zamjenika načelnika te nakon toga napustili vijećnicu – navode u priopćenju članovi HDZ-a te nastavljaju kako su, nakon njihova odlaska, predsjednik i načelnik okupili vijećnike SDSS-a i nastavili sa sjednicom kršeći pri tome ‘sva vijećnička prava’.

Za komentar smo zatražili prozvanog načelnika Kistanja Gorana Reljića no njegova tajnica kazala nam je da je zauzet.

goran reljic s ministrom

Načelnik Kistanja s ministrom Lorencinom

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.