Vinar Marko Duvančić predstavlja Hrvatsku u Bruxellesu

Poznati vinar i vinogradar iz Promine, profesor na Veleučilištu u Kninu, vlasnik OPG-a “Pilipovi dvori” u Razvođu Marko Duvančić izabran je za jednog od deset hrvatskih predstavnika koji će u Europskom parlamentu u Briselu narednog tjedna od 27. do 31. siječnja sudjelovati na drugom kongresu mladih poljoprivrednika Europe.

Duvančić se u prosincu prijavio na natječaj “Postanite najbolji mladi poljoprivrednik u Europskoj uniji”. Natječaj je objavila HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica koja je pozvala sve hrvatske stočare, ratare, vinare, vinogradare i ribare koji su mlađi od 40 godina da se prijave za najboljeg mladog poljoprivrednika u Europskoj uniji.
Po prvi puta tako je otvoren natječaj za odabir najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj koji će se kasnije natjecati s ostalim poljoprivrednicima u Europi. Pobjedniku će pripasti nagrada od 10.000 eura.

U projekt je uključeno 18 zemalja članica. Svrha kongresa u Briselu je pružiti potporu mladim europskim poljoprivrednicima, njihovo povezivanje i predstavljanje najuspješnijih projekata pred više od 400 mladih poljoprivrednika iz Europske unije.

IZVOR: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.