Vlasnik Gardena želi kupiti uvalu Jazine i tamo izgraditi novo Zrče!

Na neobvezujući javni poziv za iskazivanje interesa za izgradnju turističkih kapaciteta u tišnjanskoj uvali Jazina javila su se tri zainteresirana ulagača, navode iz Općine Tisno.

Ponude su poslali njemačko-indijska, britanska i ruska tvrtka od kojih su neke već i registrirane pravne osobe u RH, šturo su priopćili iz Općine. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, natječaj za izgradnju turističkih kapaciteta na Jazinama za Tisno bi mogao biti najbolja turistička investicija u povijesti tog mjesta. Upućeni izvori navode kako je među ponudama koje je Općina zaprimila i ona vlasnika Garden festivala koji ima ozbiljnu namjeru kupiti čitavu uvalu i na tom mjestu izgraditi resort dobre zabave, nešto poput Zrča na Pagu. Izvor navodi kako je želja vlasnika Garden festivala trajno se smjestiti na lokaciji i izgraditi Garden willage uz more, praćen brojnim klubovima i barovima, te u pozadini ekskluzivne vile i hotele za bogatiju klijentelu. Iako se festival dosad održavao u uvali Rastovac, za organizatore Jazina je ogroman potencijal koji žele iskoristiti.

Druga ozbiljna ponuda stigla je iz Rusije, od ruskog poduzetnika naftaša koji, kako doznajemo, već godinama ljetuje u svojoj vili, smještenoj upravo u uvali Jazina. Iako je primamljiva i treća ponuda njemačko-indijske kompanije koja ulaže u turističke komplekse diljem Europe i svijeta, s obzirom da je Garden festival postao brend Tisnog, te je mjestu donio višestruku korist, na tu će ponudu, sasvim je sigurno, javnost gledati s najviše pažnje. Koliko je značajna ova investicija za Tisno ilustrira informacija kako se sve tri pojedinačne ponude za kupnju zemljišta u zoni Jazina – Prisliga, bez koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru, kreću od 25 do 30 milijuna kuna.

Općina Tisno, podsjetimo, pozvala je sve zainteresirane domaće i strane fizičke i pravne osobe da iskažu načelni interes za izgradnju i gospodarsko korištenje turističkih objekata i sadržaja u turističko ugostiteljskoj zoni Prisliga-Jazina a prema urbanističkom planu uređenja.
Cilj je izgradnja hotela i opcionalno vila visoke kategorije (4 ili više zvjezdica) do maksimalno 1020 ležaja s pripadajućim trgovačko-poslovnim, sportskim, rekreacijskim i drugim sadržajima. Povjerenstvo imenovano od Općinskog vijeća, utvrdit će valjanost ponuda te će se zainteresirane investitore pozvati na razgovor u ožujku ove godine.

Nakon toga, početkom travnja Općina Tisno će raspisati obvezujući natječaj. U ocjeni prihvatljivosti ponude prednost će imati investitori koji će u svoj poslovni plan osim smještaja ugraditi ponude zdravstvenog i/ili kongresnog turizma kao i wellness te slične sadržaje kroz cjelogodišnji rad.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.