Vlast složna – ‘Stara uljara’ opasna po prolaznike

Mnogi mještani pitaju se što je s uređenjem zgrade krova zgrade tzv. Stare uljare u centru Pirovca za koju je i načelnik Ivan Gulam priznao da je opasna za prolaznike.

– Za vlasništvo nad tim objektom još se uvijek spore PZ ‘Pirovčanka’ i pirovačka Župa. Ipak, Općina Pirovac podnijela je prijavu na natječaj Ministarstva kulture i to za rekonstrukciju krova Stare uljare, u ukupnom iznosu od 400.000 kuna bez ulaganja od stane Općine. Nakon rekonstrukcije krova plan je urediti dio unutrašnjosti samog objekta, koji bi ponovno za svoje potrebe koristila pirovačka limena glazba – kazao je Gulam.

TABLE UPOZORENJA

Bivši načelnik, sadašnji član Općinskog vijeća Pirovca Ante Šparica sugerira da se na sve tri strane spomenutog objekta postave table upozorenja, kako bi mještani i slučajni prolaznici znali da je riječ o ‘opasnoj građevini’ te da se zabrani korištenje javne površine neposredno uz samu građevinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.