Vodice od države traži sufinanciranje tri turistička projekta

Grad Vodice aplicirao je s tri sveobuhvatna i skupa projekta na otvoreni poziv Ministarstva turizma za prijavu projekata za Program razvoj turizma u 2013. godini.

Riječ je o projektima sportsko-rekreacijskom centru Račice, kupališnom pojasu Punta-Blata-Bristak te šetnici oko otoka Prvića.

Putem ovog natječaja zatražena su sredstva za sufinaciranje izrade projektne dokumentacije koja još nedostaje ovim investicijskim projektima javne turističke infrastrukture, a neophodna je za njihovo kandidiranje na sredstva strukturnih EU fondova.

Za veliki projekt Sportsko-rekreacijskog centra Račice zatraženo je financiranje Izvedbenog projekta i Studije isplativosti za čiju izradu ukupno treba izdvojiti milijun i 30 tisuća kuna. Za uređenje kupališnog obalnog pojasa od Hotela Punta do Bristaka potrebno je izraditi dokumentaciju ukupne vrijednosti milijun kuna, dok za projekt šetnice oko otoka Prvića nedostaje još Studija gospodarske opravdanosti, Idejni i Glavni projekti te Izvedbena dokumentacija za čiju izradu treba izdvojiti 300 tisuća kuna.

Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište zajednički su prijavili projekt Uređenja biciklističke staze ‘Put bunja’ za koje se traže sredstva za čišćenje i krčenje zapuštenih puteva, za obnovu sedam bunja i ogradnih suhozida, te za trasiranje, signalizaciju i izradu biciklističke karte. Vrijednost uređenja ove izletničke infrastrukture je 286 tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.