Vodice prijavile 11 projekata na Ministarstvo kulture

Grad Vodice i gradske ustanove prijavile su čak jedanaest projekata na poziv Ministarstva kulture za sufinanciranje javnih potreba u kulturi, svjesni da uz sve racionalnije trošenje novca iz gradske blagajne svoje programe mogu realizirati samo uz pomoć državne potpore.

Prijavljen je program kazališnog amaterizma, očuvanja arheološke baštine koji se odnosi na čišćenje, konzervaciju i turističku prezentaciju Velike Mrdakovice kao živog arheološkog parka u kojem bi se provodio arheološki safari i čak dva festivala godišnje. Ponovno su zatražena sredstva za popravak Rašine bunje, kulturnog dobra. U ime Memorijalnog centra Faust Vrančić u Prvić Luci prijavljen je projekt izrade muzejskog kataloga.

Gradska knjižnica osim redovitog programa nabave novih knjižnih naslova, prijavila je i projekt promicanja čitanja u najmlađih naslova ‘Čitajmo zajedno’.

Za završetak izgradnje zgrade bivše stare škole zatražena su sredstva za dovršetak izgradnje srednjeg dijela gdje bi trebali biti smješteni prostori Pučkog otvorenog učilišta Vodice za obavljanje obrazovnih djelatnosti i radionica, te muzejsko-galerijski prostor. I do sada Ministarstvo kulture je sufinanciralo izgradnju Gradske knjižnice. Kako još postoji potreba za daljnjim ulaganjem, prijavljen je i program rekonstrukcije Gradske knjižnice, njezino daljnje opremanje, te nabava računalne opreme.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.