15. godina Caritasa župe Vodice – Ljubav, služenje i milosrđe na djelu

Ove godine, znakovito i providonosno, kada je Crkva otvorila i započela izvanredni Jubilej i godinu Božjeg milosrđa, Caritas župe Vodice slavi 15. godina svoga rada, ljubavi, služenja i milosrđa na djelu prema potrebnima u našoj Župi i Gradu.

 

Ovom prigodom se treba sa zahvalnošću spomenuti dugogodišnjeg župnika Vodica, blagopokojnog don Frane Šimata koji je 2000. godine, uz pomoć suradnika i volontera osnovao Caritas župe Vodice, te ga dugi niz godina pratio i poticao svojim duhovnim zauzimanje, sa željom da se i preko ove djelatnosti Crkve u našoj Župi i Gradu bude blizu u ljubavi, služenju i milosrđu prema najpotrebnijima među nama.

Zahvalnost ide i dugogodišnjoj voditeljici, kao i svim članovima i volonterima koji su u ovih 15. godina svojom ljubavlju i radom činili da Božja ljubav prema čovjeku bude vidljiva na djelu. Mnogo je znanih i neznanih darovatelja, pojedinaca i institucija kojima se zahvaljujemo, napose Gradu Vodicama koji od početka i danas prati i pomaže svojim sredstvima rad župnog Caritas.

Župni Caritas je u proteklom svome radu djelovao u različitim prigodama i akcijama (pomoći najpotrebnijima kroz božićne i korizmene caritativne akcije, pohodu starijima i nemočnim„ obitelj 3+”, stipendiranju i pomoći studentima slabijega imovinskog statusa, kao i drugim pomoćima) uvijek transparentno, po evanđeoskom načelu „neka ti ne zna ljevica što čini desnica” za dobro čovjeka koji je u nevolji i potrebi.

U ovoj godini koja je posvećena Božjem milosrđu, kada nas crkva poziva biti „Milosrdni poput Oca” u tjelesnim i duhovnim djelima milosrđa i djelima ljubavi, pozivamo sve da i nadalje pomažu naš župni caritas kako bi se to Božje djelo milosrđa i ljubavi nastavilo u Crkvi prema najpotrebnijima, prema evanđeoskom pozivu Gospodina i Učitelja: „Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste”. Mt, 25,40.

izvor:infovodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.