Anđeli Fržop nagrada za najbolju žensku ulogu na 58. Festivalu kazališnih amatera

Vodičanki Anđeli Fržop pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu u predstavi ‘Dvoje’ Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Ta nagrada kruna je rada vodičke amaterske glumice Anđele Fržop, a ujedno i priznanje redatelju Zdravku Todoroviću i glavnom glumcu Grgi Birinu koji su više od pola godine radili na ovoj predstavi.

– Potajno sam očekivala nagradu za našu predstavu. Ulazak u finale, pa nominacija, velika je stvar, ali kad sam čula svoje ime da je nagrađeno to je nešto stvarno predivno, jer glumu volim i za nju živim. Za ovu predstavu sam živjela zadnjih pet mjeseci, posvetila sam svoje vrijeme i evo isplatilo se – izjavila je za InfoVodice Anđela Fržop.

Njen partner u predstavi Grgo Birin, nije krio svoju radost za Anđelinu nagradu te  otkriva da je sretan što je Anđela dobila nagradu kao da je i sam dobio.

– Ova nagrada vrhunac je i kruna za ovaj projekt kojem smo posvetili svi velike napore i stvarno nemam riječi kako mi je drago – s radošću govori Grgo.

Redatelj predstave Zdravko Todorović nije štedio riječi hvale za oboje glumaca u predstavi.

– Šteta što nije i glumac dobio nagradu, jer je zaslužio. Ali kad glumci dobiju nagradu, to je nagrada i svim ostalima pa i redatelju. Da je obrnuto, ne bi bilo u redu – kazao je Todorović, voditelj Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice koji otkriva kako radi na novoj predstavi u kojoj glumi čak 13 glumaca.

Posebno priznanje Hrvatski sabor kulture dodijelio je Pučkom otvorenom učilištu Vodice i ravnateljici Gordani Birin za izvrsnu i temeljitu organizaciju te tehničaru Mariju Petroviću koji je bio na raspolaganju sva tri festivalska dana.

Cijeli članak pročitajte OVDJEa u nastavku provjerite dobitnike pohvala, nagrada i nominacija.

(FOTO: InfoVodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.