Bakanalije u subotu na Velikoj Mrdakovici oživljavaju Stari Rim

Jedinstveni kulturno-zabavni događaj i turistička atrakcija Bakanalije održat će se u subotu 4. listopada od 18 do 22 sata na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica u neposrednoj blizini Vodica.

U autentičnom okruženju nekadašnjeg naselja Arauzone oživjet će život Starog Rima. Program počinje u 18 sati rimskim liberalijama, a zatim se nastavlja veselim bakanalijama, uz bogatu gastronomsku ponudu jela pripravljenih prema antičkoj recepturi.

Glazbom i plesom u atmosferu davnine odvest će nas atraktivne plesačice i Čuvari ritma. Kako je med bio jedna od glavnih namjernica u starome Rimu, i na vodičkim bakanalijama imat ćemo sajam medara, a likovnjaci Udruge More držat će radionicu izrade lovorovih vijenaca.

Na samom ulazu u lokalitet prodavat će se rimske toge po 20 kuna kao ulaznice kojima se omogućuje neograničena konzumacija jela i pića. Djeca do 15 godina toge dobivaju besplatno.

Organizatori: Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica grada Vodica uz pomoć zagrebačkog Instituta za arheologiju, Muzeja grada Šibenika i Udruge Gaia iz Umaga, uz pokroviteljstvo Grada Vodica.

Moderator je Toni Brajković, kustos antičke zbirke Muzeja grada Šibenika

Organiziran je  besplatan prijevoz autobusima Gradskog poduzeća Vodice od Autobusnog kolodvora Vodice do lokaliteta od 17  do 18:30 sati – povratak od 21:30

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.